10. Flirten is een houding. Een goede flirt heeft zelfvertrouwen en is niet bang om risico’s te nemen. Wees enthousiast en positief, het werkt!

9. Begin een conversatie: de beste openingszin is gewoon “hallo”. Praat over de omgeving, stel een vraag, vraag om hulp, geef een mening… 

8. Heb lol: wees speels, fris, vrolijk en spontaan! Een beetje kwetsbaarheid tonen is ook niet verkeerd!

7. Gebruik hulpmiddelen (niet van die soort dank-u-wel): verlaat nooit het huis zonder een hulpmiddel! Hulpmiddelen zijn natuurlijke conversatiestarters. Ze moedigen conversatie aan en anderen zullen geneigd zijn een gesprek met jou te beginnen. Geweldige hulpmiddelen zijn: honden, kinderen, maffe sierraden, een geweldig geurtje, een T-shirt met daarop jouw passie, aparte stropdassen, opvallende hoofddeksels, een interessant boek of een krant.

6. Wees de gastheer/vrouw: ruil jouw rol van gast in voor die van gastheer/vrouw. Je maakt duidelijk dat je niet de afwachtende bent, maar het welkomstcomité.

5. Zet de eerste stap: wacht niet af maar neem het initiatief en loop naar hem/haar toe. Bengin met “hallo”!

4. Luister: je hebt twee oren en één mond omdat je een keer zoveel zo moeten luisteren als dat je spreekt. Luisteren is een kunstvorm. Jouw flirtpartner zal zich gewaardeerd voelen, en dat is belangrijk. Mensen vinden het fijn als ze hun verhaal kunnen vertellen.

3. Oogcontact: maak oogcontact, maar doe het wel met de nodige subtiliteit. Geen minuten aaneen staren alsof je een of ander psychoot bent. Een paar seconden per oogcontact volstaat meestal wel.

2. Geef complimentjes: complimenteer jouw flirtpartner. De beste complimenten  verassen de ander. Degene met wie geflirt wordt zal het nu niet ontgaan dat hij/zij jou echt is opgevallen. Onthoud dat jouw complimenten eerlijk, oprecht en echt moeten zijn. Wanneer je een compliment terug krijgt, volstaat een ‘dankjewel’ meestal!

1. Lach: het is besmettelijk! Het maakt jou een stuk beter benaderbaar. Een lach doet wonderen voor ieders gezicht en trekt mensen aan!

Deze tips werken voor de meeste mensen! Heb geduld en ga ervoor!